Om oss

Flytlandskap AS ble etablert av landskapsarkitektene MNLA, Janicke Ramfjord Egeberg og Gabriele Kozderka Røkenes i 2022. Vann, vegetasjon og terreng er for oss “landskap i flyt” og når vi arbeider godt, er vi i flyt! Derfor navnet Flytlandskap.

Vår kunnskap bringer prosjektene våre mot en mer miljøvennlig- og bærekraftig retning. Vi bruker vannet som ressurs til å skape mer natur, mer økologi, mer biologisk mangfold. Dette bidrar til å gi gode opplevelser og spennende møteplasser for alle.

Godt for naturen - godt for mennesket!

Fortrinnet til Flytlandskap er kompetanse, kvalitet og bærekraftig prosjektering. Vi ønsker å jobbe med oppdragsgivere som har ambisjoner om å bygge for fremtiden. Vi hjelper dere med å ta de beste- og de miljøriktige valgene. Sammen skaper vi flyt i prosessen og vakre prosjekter.

Hvem er vi?

Gabriele Kozderka Røkenes

Gabriele Kozderka Røkenes

Gabriele Kozderka Røkenes er landskapsarkitekt med 25 års erfaring fra Flytlandskap, Asplan Viak, Norconsult og Snøhetta. Røkenes er daglig leder og partner i Flytlandskap AS, som hun startet i 2022 sammen med Janicke Ramfjord Egeberg.

Hun har gjennom sin karriere hatt ulike roller som gruppeleder, oppdragsleder, fagansvarlig landskapsarkitekt, prosjekterende landskapsarkitekt og kvalitetssikrer. Gabriele har meget god erfaring innen skisseprosjekt, forprosjekt til rammesøknad, detaljplan til IG, beskrivelser og byggeplaner samt oppfølging på byggeplasser. Hennes spesialfelt er gater, byrom, torg, gårdsrom, hageanlegg, uteområder til boligprosjekter, miljøgater, takhager og veier.

Røkenes har vært fagansvarlig og medarbeider for store tverrfaglige byggeprosjekter i Oslo som Prinsens gate, Adamstuen byrom og trikkeholdeplass, Holmenkollveien, Jernbanetorget med innkommende gater som Biskop Gunnerus gate, Nygata og Fred Olsens gate, samt Europarådets Plass og Kirkeristen byrom.

Hun har et stort engasjement for å formgi innovativt og spennende, med fokus på brukerne, stedstilhørighet, natur, overvannshåndtering og blågrønne flerfunksjonelle løsninger med vann som en verdifull ressurs. Det å få være med på å skape vakre steder med gjennomarbeidede detaljer, riktig og stedegen vegetasjonsbruk er viktig for Røkenes, hun er ekstra interessert i ombruk av materialer og bruk av kortreiste norske produkter. Gabriele ønsker å oppnå at «gode steder ute» skal gi energi, flyt, ro, fred i sinnet, trygghet, tilgjengelighet og tilhørighet for alle. Hun har erfart at et godt tverrfaglig arbeidsmiljø med søkelys på god kommunikasjonsflyt mellom oppdragsgiver, brukere, entreprenører, kunstnere og andre aktører er viktig for å få til et vellykket prosjekt.

Janicke Ramfjord Egeberg

Janicke Ramfjord Egeberg

Janicke R. Egeberg er landskapsarkitekt MNLA med 18 års erfaring. I 2022 startet hun Flytlandskap AS sammen med partner Gabriele Kozderka Røkenes. Hun har bred erfaring på alle nivåer som konsulent innen landskapsplanlegging, assisterende gruppeleder, oppdragsleder, fagansvarlig landskapsarkitekt, prosjekterende landskapsarkitekt og kvalitetssikrer i store tverrfaglig prosjekt. Hun har arbeidet med alle faser, fra konkurranser og analyser til konseptutvikling, fra reguleringsplan nivå og fram til ferdig bygde anlegg.

Hennes spesialområder er gater, byrom, bolig og takhager med fokus på klimatilpasset overvannshåndtering med flerfunksjonelle blågrønne strukturer som bidrar til naturmangfold, klimatilpasning og klimapositive landskap. Hun har et stort engasjement for overvann som ressurs gjennom etablering av regnbed, vannrenner, dammer og vannelementer i tett by. Hun er meget god på beplantning i regnbed og hun har designet innovative planteplaner. Janicke har vært initiativtaker og oppdragsleder for et FoU-prosjekt innen urbane regnbed hvor hovedfokuset har vært å forske på mangler ved regnbed. Hun har vært en koordinator og kunnskapsressurs innen overvannshåndtering.

Egeberg har en styrke i, og er opptatt av å utvikle arkitektonisk kvalitet med utgangspunkt i stedets egenart og forutsetninger, i tillegg med et hovedfokus på menneskene som bor og ferdes der. Hun er opptatt av god kommunikasjon og formidling med oppdragsgiver, berørte parter og brukere. Prosjekter er presentert på utstillinger, i fagtidsskrifter og har mottatt flere priser. Deichmans gate og Wilses gate vant landskapsarkitekturprisen i 2018 og ble en av tre finalister til Oslo bys arkitekturpris i 2019. Prosjektet Kristian Augusts gate 13 ble tildelt Statens pris for byggkvalitet, Dogas hedersmerke, Storebrand Eiendoms bærekraftpris og OMA-prisen i 2021.